- Autor: STOB
- STOB recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Rajčata | 150 |
Salát hlávkový | 50 |
Rýže natural syrová | 30 |
Mouka pšeničná hladká | 3 |
Cibule | 15 |
Oleje (všechny druhy) | 5 |
Ledvinky hovězí, vepřové | 150 |
Energetická hodnota celkem: 1552 kJ
Bílkoviny (g): 28,
Tuky (g): 13,
Sacharidy (g): 36,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 6,
Vláknina (g): 4,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
Ledvinky podélně rozkrojíme, dokonale vyřízneme žilky a tuk, omyjeme a osušíme, nakrájíme na plátky. Na rozehřátém oleji zpěníme cibuli, přidáme plátky ledvinek, opečeme, okmínujeme, podlijeme vodou a dusíme.Měkké ledvinky zahustíme ve vodě rozmíchanou hladkou moukou a provaříme, hotové osolíme. Omytý hlávkový salát natrháme na sousta, vyskládáme do salátové misky, obložíme na dílky nakrájenými rajčaty, posypeme jemně sekanou cibulkou a zalijeme sladkokyselou zálivkou (sůl, ocet, sladidlo). Podáváme s dušenou rýží.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.